Bloemencorso en feestweek Eelde

Op zaterdag 5 en zondag 6 september 2009 vindt in het Drentse Eelde voor de 52e keer het Bloemencorso plaats (editie 2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘Spanning & Sensatie’. Er komen zo’n 80.000 bezoekers naar het corso, dat een onafhankelijke jury steevast één van de mooiste van Europa noemt. De corsowagens worden niet alleen opgesierd met bloemen: theater, figuranten en muziek spelen een grote rol. Op zaterdag begint het programma met vanaf 10.00 uur de reclamekaravaan door de gemeenten Tynaarlo, Haren en Groningen. Vanaf 14.30 uur rijdt het corso door Eelde. In het stadje staat zaterdag en zondag de grote Corsomarkt. Het corso met voorprogramma zijn gratis; tribuneplaatsen kosten € 8,=.

 

Na het corso zijn de wagens tot 22.00 uur te bezichtigen op he tentoonstellingsterrein nabij het centrum en zijn er optredens van artiesten. Om 22.30 uur wordt het festijn afgesloten met vuurwerk op het terrein Koedijk-de Drift. Op zondagzijn de corsowagens van 9.00 tot 18.00 uur te bezichtigen. ‘s Middags zitten de figuranten op de wagens en vinden de prijsuitreikingen plaats. Straatartiesten treden op, er zijn kinderactiviteiten en iedereen kan spulletjes laten taxeren in de tent op het tentoonstellingsterrein en is het Corsofeest tot 20.00 uur, met als speciale attractie The Sream Machine. Toegang tot het terrein kost zondag € 8,=, kinderen tot 13 jaar gratis.

Een van de vaste onderdelen is de ‘lichtweek‘, met versierde en verlichte buurten en straten, die er prijzen mee kunnen winnen. De dagen ervoor is het Feestweek in Eelde, met een feesttent op het Kampje aan de Hoofdweg, met op woensdag en optreden van Jan Smit en Melrose, donderdag van onder andere Mooi Wark en Lammers Grofsmit en op zaterdag van Papa di Grazzi tijdens de Nacht van Eelde.

Lees ook:Bloemencorso Eelde ‘mooiste van Europa’
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2011
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2010
Lees ook:Bloemencorso Zundert 2012
Lees ook:Bloemencorso Eelde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>