Bloemencorso Eelde: zaterdag 3 en zondag 4 september

Zaterdag 3 en zondag 4 september vindt in  het Drentse Eelde (ten zuiden van de stad Groningen) voor de zestigste keer het van Bloemencorso Eelde plaats. Het ‘mooiste dahliacorso van Europa’ is de afsluiting van de jaarlijkse feestweek van Eelde. De wagens worden niet alleen opgesierd met bloemen: theater, figuranten en muziek spelen een grote rol. Motto dit jaar is ‘A Colorful World’. Nadat dweilorkesten het publiek hebben opgewarmd, begint het corso zaterdag om 14.30 uur.

Zie ookEropuit in september

Het corso is gratis, tribunekaartjes kosten 10 euro.  Het centrale deel van het parcours is ingericht als festivalterrein, met feesttenten en terrassen en het Corso Kidzzplaza. Om 11.00 uur begint de Corsomarkt, om 16.15 uur begint het Foodtruckfestival, 18.00 uur worden in de Beethoventent de prijzen uitgereikt, met aansluitend muzikaal vertier en als afsluiting vanaf 22.15 uur vuurwerk op het festivalterrein. Zondag staan de wagens op het festivalterrein opgesteld, vanaf 14.00 uur met de figuranten van zaterdag erbij. In 1955 werd in het dorpshuis in Paterswolde de traditionele Floralia-tentoonstelling gehouden, twee jaar daarna volgde het eerste bloemencorso. Het corso in in 2013 opgenomen op de lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland.

Lees ook:Bloemencorso Eelde 2012
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2017
Lees ook:Bloemencorso Eelde
Lees ook:Bloemencorso – sluitstuk van Volksfeest Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde ‘mooiste van Europa’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>