Bloemencorso Eelde

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013 vindt in het Drentse Eelde voor de 56e keer het Bloemencorso Eelde plaats, ‘een van de mooiste dahliacorso’s van Europa’ (2014: klik hier). Het vormt het sluitstuk van de jaarlijkse feestweek van Eelde. De wagens worden niet alleen opgesierd met bloemen: theater, figuranten en muziek spelen een grote rol. Motto dit jaar is ‘De vier jaargetijden’. Nadat een aantal dweilorkesten het publiek alvast hebben opgewarmd, begint het corso zaterdag om 14.30 uur, met corsowagens, met bloemen versierde reclameobjecten, showbands en muziekgroepen. Op het festivalterrein staat de jaarlijkse Corsomarkt, dit jaar omgedoopt tot Dahliafair, en ’s middags is er kindervertier.

Na het corso staan de wagens tentoongesteld op dit festivalterrein. In de Beethoventent vinden de prijsuitreiking en muzikale optredens plaats. Op en rond de vijver wordt de avond om 22.15 uur afgesloten met vuurwerk. Zondag is het festivalterrein vanaf 9.00 uur het domein van de Dahliafair en kindervertier, maar ook van straattheater en muziek. De corsowagens staan er dan nog steeds om te worden bewonderd, vanaf 14.00 uur met figuranten. In 1955 werd in het dorpshuis in Paterswolde de traditionele Floraliatentoonstelling gehouden, twee jaar daarna het eerste bloemencorso.

Lees ook:Bloemencorso en feestweek Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2012
Lees ook:Bloemencorso Eelde: zaterdag 3 en zondag 4 september
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2017
Lees ook:Bloemencorso – sluitstuk van Volksfeest Eelde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>