Bloemencorso Eelde ‘mooiste van Europa’


Op zaterdag 6 en zondag 7 september 2008 vindt in het Drentse Eelde voor de 51e keer het Bloemencorso Eelde plaats (editie 2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘Vrije Tijd’. Dit corso kent een lange traditie, is de grootste van het noorden en volgens een onafhankelijke jury één van de mooiste van Europa. Het bloemencorso Eelde is meer dan bloemen. Muziek op de wagens en in de stoet, theater en ander amusement. Ook uniek zijn de ruim 3000 vrijwilligers. Op zaterdag rijdt de reclamekaravaan vanaf 10.00 uur door Tynaarlo, Haren en Groningen. Vanaf 14.30 uur rijdt het corso door Eelde.

Van 10.00 tot 21.00 uur is er een grote corsomarkt en langs het parcours spelen dweilorkesten. Het corso met voorprogramma zijn gratis; tribuneplaatsen kosten € 8,=. Er komt een heuse ijsbaan. na het corso zijn de corsowagens tot 22.00 uur te bezichtigen en zijn er optredens van artiesten in de feesttenten op het tentoonstellingsterrein: alles gratis. Op zondag staan de corsowagens opgesteld nabij het centrum van Eelde. Deze tentoonstelling, inclusief ijsbaan, optredens van artiesten, een grote corsomarkt en andere activiteiten kost € 8,=, kinderen tot 13 jaar gratis. Om 22.30 uur wordt het festijn afgesloten met vuurwerk op het terrein Koedijk-de Drift.
Zie ook ‘Bloemencorso Rijnsburg‘, ‘Sint Jansklooster‘ en ‘Leersum‘.

 

 

Lees ook:Bloemencorso en feestweek Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2011
Lees ook:Bloemencorso Eelde: zaterdag 3 en zondag 4 september
Lees ook:Bloemencorso Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bloemencorso Eelde ‘mooiste van Europa’

  1. Pingback: Bloemencorso Lichtenvoorde | Eropuit

  2. Pingback: Bloemencorso Zundert | Eropuit

  3. lucinda

    volgensmij is bloemencorso zundert toch egt nog de beste en de mooiste

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>