Donderdag 27 april – Koningsdag 2017, gratis feesten en vrijmarkten

Donderdag 27 april is het voor de vierde keer Koningsdag en viert Nederland de 50e verjaardag van koning Willem-Alexander. De invulling van Koningsdag ging twee jaar geleden jaar op de schop: de koning bezoekt één plaats (en niet twee ,zoals zijn moeder) en Beatrix, Margriet en Pieter zijn niet meer van de partij. Tilburg mag dit jaar het hoge bezoek verwelkomen. Op Koningsavond 26 april begint om 20.33 uur op NPO 1 en RTL 4 een uitgebreid interview met de koning.

Zie ook: Koningsnacht en vuurwerk

Naast de koning, koningin en de drie prinsesjes zijn dat broer Constantijn en zijn vrouw Laurentien en de vier zonen van Margriet en Pieter met hun partners. Wat blijft, zijn lintjesregen en Koningsavond of Koningsnacht op de avond ervoor en de vrijmarkt (op veel plaatsen al de avond ervoor): ooit een Amsterdams aardigheidje voor kinderen om ‘handeltje te spelen’ en om ze niet helemaal te laten wegdrukken door de commercie, reserveren veel gemeenten speciale kinderplekken. Naast markten, dance events en vuurwerk zijn er overal in het land activiteiten voor het hele gezin. Een greep uit het aanbod van gratis feesten en vrijmarkten vorig jaar – dit jaar zal min of meer vergelijkbaar zijn: klik hier. Raadpleeg voor de zekerheid lokale media en de website van uw gemeente!

Lees ook:Koningsavond en Koningsnacht 2017 – gratis feesten en vrijmarkten
Lees ook:Koning, koningin en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert in Dordrecht
Lees ook:Dinsdag 26 april: Koningsavond en Koningsnacht – gratis feesten en vrijmarkten
Lees ook:Koning Winter deelt late tik uit – Koningsdag wordt koud!
Lees ook:Koningsdag nieuwe stijl zonder Beatrix, Margriet en Pieter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>