Koningsavond en Koningsnacht 2017 – gratis feesten en vrijmarkten

Woensdag 26 april, aan de vooravond van Koningsdag (de verjaardag van koning Willem-Alexander), is het Koningsavond en Koningsnacht. Ooit begonnen vrijmarkten in Amsterdam klokslag 0.00 uur tijdens wat toen nog Koninginnenacht heette. Omdat dit vaak uit de hand liep en uitmondde in relletjes, begint de vrijmarkt er tegenwoordig pas om 06.00 uur.

Vrijmarkt of niet: veel mensen gaan ’s avonds wel gezellig de stad in, bijvoorbeeld vanwege de straatfeesten, die in de regel om 19.00 uur losbarsten. Ook andere steden vieren Koningsnacht, of Koningsavond, hier en daar met vrijmarkten en soms met vuurwerk (al wordt het meeste aan het einde van Koningsdag afgestoken). Utrecht is beroemd om haar vrijmarkt, die klokslag 18.00 uur mag beginnen. Een greep uit de gratis feesten en vrijmarkten tijdens Koningsnacht vorig jaar: klik hier. Dit jaar zal min of meer hetzelfde zijn. Raadpleeg voor de zekerheid lokale media en de website van uw gemeente!

Lees ook:Dinsdag 26 april: Koningsavond en Koningsnacht – gratis feesten en vrijmarkten
Lees ook:Donderdag 27 april – Koningsdag 2017, gratis feesten en vrijmarkten
Lees ook:Koningsnacht 2015 – gratis feesten en vrijmarkten
Lees ook:De allereerste Koningsnacht – gratis feesten
Lees ook:Woensdag 27 april: Koningsdag 2016 – gratis feesten en vrijmarkten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>