Programma bezoek koning aan Tilburg op Koningsdag bekend

Op 27 april is het Koningsdag: dan wordt de koning 50 jaar. Dit jaar komt hij met koningin Máxima, de drie prinsesjes en de zonen van Pieter en Margriet met hun echtgenotes naar Tilburg. Vandaag werd tijdens een persconferentie het programma en de route bekendgemaakt. Tilburg – waar koning Willem II halverwege de 19e eeuw een paleisje liet bouwen, maar nooit bewoonde – is ‘een van de steden waar Brabant trots op is’, zei de Commissaris van de Koning. ‘Tilburg is een stad die zich opnieuw heeft moeten uitvinden.’

Opvallend is het volle programma met verschillende onderdelen. De koninklijke familie wordt langs dertien werelden geleid (het netnummer van Tilburg is 013), zoals: Tilburg in geuren en kleuren, Urban Sports, 50 piano’s, Tilburg toen en Tilburg Festival. Het programma wordt afgesloten met een Grande Finale. In deze dertien werelden wordt een beeld geschetst van de verschillende kanten van de stad. Guus Meeuwis bewerkt een speciaal voor de gelegenheid nummer en 1200 mensen zullen de familie zingend verwelkomen. Het belooft een feestelijke dag te worden, maar de familie ‘zal wel een beetje moeten doorlopen’, aldus een verslaggever van het NOS-nieuws.

Lees ook:Koningsdag nieuwe stijl zonder Beatrix, Margriet en Pieter
Lees ook:Eerste Koningsdag ‘nieuwe stijl’ maandag in Dordrecht
Lees ook:Koningsdag vanaf 2015 in een nieuwe jas
Lees ook:Koningsdag gaat stevig op de schop
Lees ook:Tilburg viert 200e verjaardag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>