Koning Winter deelt late tik uit – Koningsdag wordt koud!

De winter stelde dit jaar niet veel voor, maar Koning Winter heeft toch nog een verrassing in petto en deelt een late tik uit. Waarschijnlijk is El Niño de boosdoener van een nat voorjaar, maar of de kou van dit moment er ook mee te maken heeft, is niet duidelijk. Zondagochtend viel in Groningen en Drenthe hier en daar sneeuw, in Amsterdam en Den Haag natte sneeuw en hagel.

Zie ook: Festivals nemen voorzorgsmaatregelen voor Koningsdag

Voor eind april is dat nogal ongebruikelijk. Sinds 1991 is het eind april niet meer zo koud geweest. Het wordt niet warmer dan 8 graden, maar door een stevige noordwestenwind voelt het een stuk kouder aan. Op Koningsdag en Koningsnacht wordt het er niet beter op: het blijft koud en er worden (winterse) buien verwacht. Op Koningsnacht kan het kwik zakken naar een graad of 2, op Koningsdag wordt het niet warmer dan 9 graden Celsius.

Lees ook:Koningsdag 2017 waarschijnlijk koudste koninklijke feestdag sinds 1979
Lees ook:Kerstmis 2012 wordt groen en nat
Lees ook:Koudste winter sinds 1996 – meeste sneeuw sinds 1979
Lees ook:Poolwinter van 1963
Lees ook:Winter begint ijskoud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>