Koning, koningin en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert in Dordrecht

Dinsdag 14 april vindt in het Energiehuis in Dordrecht het Koningsdagconcert plaats. De keuze voor deze locatie heeft alles te maken met het koninklijke bezoek aan Dordrecht op 27 april, wanneer de koninklijke familie Koningsdag in de Drechtstad komt vieren. Die avond wordt het concert om 20.25 uur op NPO 2 uitgezonden. Het concert is alleen voor genodigden toegankelijk.

Opmerkelijk is dat naast de koning en de koningin ook prinses Beatrix naar het concert komt. Met Koningsdag zal ze niet van de partij zijn. Dit jaar is het voor het eerst ‘Koningsdag nieuwe stijl‘: de oudere generatie (Beatrix, Margriet en Pieter) blijft thuis, de jongere generatie komt feestvieren (het koninklijk gezin en de zonen van Margriet met hun echtgenotes).

Het idee voor een Koningsdagconcert stamt van prins Claus, de in 2002 overleden echtgenoot van prinses Beatrix: in 1985 introduceerde hij als voorzitter van het Jaar van de Muziek het Koninginnedagconcert. Dat vond ieder jaar plaats in de Balzaal van paleis Noordeinde, voor een select publiek, maar werd uitgezonden op tv. De nieuwe koning heeft ervoor gekozen het concert te laten plaatsvinden in de provincie waar Koningsdag wordt gevierd, dus ieder jaar op een andere locatie.

Lees ook:Koningsdag nieuwe stijl zonder Beatrix, Margriet en Pieter
Lees ook:Eerste Koningsdagconcert in Haarlem
Lees ook:Koningsdag vanaf 2015 in een nieuwe jas
Lees ook:Eerste Koningsdag ‘nieuwe stijl’ maandag in Dordrecht
Lees ook:Koningsdag opgenomen als Cultureel Erfgoed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>