Politie let extra op bij intocht Sint

1391554_170944829777455_694783008_nZaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Groningen en zondag in Amsterdam. Naast deze twee grote intochten heeft iedere gemeente dit of volgend weekend wel een eigen intocht. De politie is extra alert, vanwege alle commotie rond Zwarte Piet. In Groningen worden zaterdag 50.000 toeschouwers verwacht bij de nationale intocht. Er zullen extra politieagenten worden ingezet. De politie heeft geen bijzondere maatregelen genomen, maar agenten hebben de opdracht gekregen in te grijpen als demonstranten het kinderfeest dreigen te verstoren. ‘Het is een kinderfeest en het moet een kinderfeest blijven’, aldus een woordvoerder van de politie.

Rond de intochten in het land vindt, net als bij andere grote publieksevenementen, overleg plaats tussen de burgemeester, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. ‘We weten wat er leeft en spelen daar op in’, zei een woordvoerster van de Nationale Politie vrijdag. ‘De politie is alert op zaken als deze, die maatschappelijk gevoelig liggen.’  De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zei donderdag erop te rekenen dat de intocht in de hoofdstad zondag feestelijk zal verlopen. Hij verwacht van demonstranten dat ze hun gezonde verstand gebruiken en de intocht niet komen verstoren. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zei vrijdag zich niet met de landelijke intocht te bemoeien: dat laat hij aan de waarnemend burgemeester van Groningen over.

Zie ook: Sinterklaasfeesten en -evenementen.

Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam
Lees ook:Landelijke intocht Sint in Groningen
Lees ook:Zaterdag 12 november zet Sinterklaas in Maasluis voet aan wal
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>