Landelijke intocht Sint in Groningen

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Nederland (2014: klik hier). Ieder jaar kiest de goedheiligman een andere plaats, dit jaar zet hij voet aan wal in Groningen. De intocht wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie, vanaf 12.00 uur bij ZAPP op Nederland 3. De Pakjesboot zal voor het eerst in Groningen te zien zijn rond 12.00 uur. Via een vaarroute langs het Hoge en Lage der A komt hij met zijn pieten om 12.20 uur aan in de Zuiderhaven. Na een optocht door de binnenstad ontvangt de burgemeester de Sint om 13.00 uur op het Stadhuis aan de Grote Markt.

Voor, tijdens en na de intocht bruist Groningen van de activiteiten. Langs de route staat vijf podia en is er van alles te zien, horen en doen. Bij ieder podium staat een groot videoscherm. Op verschillende plekken in de stad staan draaiorgels. In het Grand Theatre aan de Grote Markt kan iedereen meeschrijven aan het Grootste Groninger Sinterklaasgedicht. Winkeliers kunnen meedoen aan een Sinterklaas etalagewedstrijd. Tot 5 december werkt en slaapt de Sint in de toren van de Der Aa-kerk.

Zie ook: Politie let extra op en Sinterklaas aangekomen.

Lees ook:Zaterdag 14 november: Landelijke intocht Sinterklaas in Meppel
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Gouda
Lees ook:Zaterdag 19 november: intocht Sint in Amsterdam
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Zondag 17 november intocht Sinterklaas in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>