Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast

De intocht van Sinterklaas in Amsterdam op zondag 17 november gaat door, maar zal er anders uitzien dan anders. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan gezegd in een interview met de stadszender AT5. Hij zei dat het intochtcomité het evenement heeft aangepast. Wat er precies anders is, wilde hij niet zeggen. Dat is volgens hem ‘een zaak van het comité’.

Woensdag liet Van der Laan in een brief al weten dat de Sinterklaasintocht dit jaar gewoon doorgaat. Er waren 21 bezwaren binnengekomen tegen het verlenen van een vergunning, omdat tegenstanders Zwarte Piet discriminerend vinden. Volgnes de burgemeester is de organisatie achter de intocht al in gesprek met Quinsy Gari, de man die het protest tegen Zwarte Piet aanzwengelde. Van der Laan riep op At5 op om niet te protesteren tijdens de intocht. Demonstreren is een democratisch recht, ‘maar laat het niet uitlopen op een verstoring van een kinderfeest’, zei Van der Laan.

Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam onder vuur
Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam
Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam-Zuidoost op losse schroeven
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
Lees ook:Ruim honderd BN’ers roepen NTR op: ‘zwaai Zwarte Piet uit!’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast

  1. J.C.Spangenberg

    Als Zwarte Pieten Sinterklaas niet meer mogen begeleiden, dan is dat DISCRIMINATIE van onze zwarte Nederlanders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>