Zondag 17 november intocht Sinterklaas in Amsterdam

Zaterdag 16 november 2013 komt Sinterklaas officieel aan in Groningen, maar voor menigeen is de échte intocht de dag erop in Amsterdam (2014: klik hier). Als beschermheilige van de hoofdstad is dit voor Amsterdammers dé intocht van de Goedheiligman en kan het Sinterklaasfeest écht beginnen. Alle commotie rondom Zwarte Piet ten spijt: hij komt, met honderden Pieten. Zondag 17 november 2013 komt hij met honderden Pieten op de Pakjesboot over de Amstel de stad binnen. Rond tien uur zal hij voor het eerst te zien zijn bij de Omval, de wolkenkrabbers bij het Amstelstation.Een half uur later bereikt hij de Sarphatistraat, 10.45 uur de Amstelsluizen bij Carré en 11.05 uur het Entrepotdok. Om 11.30 komt de boot aan bij het Scheepvaartmuseum. Daar gaat de Sint aan wal.

Om 12.30 uur begint hij met zijn gevolg aan de 75e Sinterklaasoptocht door de binnenstad, over de Prins Hendrikkade, langs de Sint Nicolaaskerk naar de Dam. Daar komt hij om 13.20 uur aan, blijft even en trekt dan verder naar de Munt, Rembrandtplein (14.00 uur), Frederiksplein (14.15 uur) en Wetenringcircuit (14.25 uur). Om 15.15 uur komt de stoet aan op het Leidseplein en om 15.30 uur houdt Sint een toespraak vanaf het bordes van  de Stadsschouwburg. Op de Dam is van 11.30 tot 14.00 uur een swingend programma, op het Leidseplein vanaf 1.30 uur. Tot slot (altijd leuk): al decennialang klimmen levensgrote Pietenpoppen langs touwen in de Amsterdamse Bijenkorf (‘De hofleverancier van Sint Nicolaas’) omhoog en omlaag in de vier verdiepingen hoge hal en maakt de Goedheiligman regelmatig zijn opwachting op een speciaal voor hem opgetuigde troon (ook in andere filialen in het land).

Zie ook: Politie let extra op en Sint aangekomen in Groningen.

Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam 2011
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>