Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje

Het KNMI heeft voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg code oranje afgegeven: op meerdere plaatsen is het verraderlijk glad door ijzel. Code oranje wordt afgegeven als er meer dan 60 procent kans op extreem weer is. In Overijssel, Zuid-Holland en Zeeland geldt code geel: daar kunnen natte weggedeelten opvriezen.

Zie ook: 7 januari, code oranje in heel Nederland

Aan het eind van de middag trekt een intensief neerslaggebied van het noordwesten naar het zuidoosten en kan in de loop van de avond vooral in de heuvels van ~Limburg overgaan in (natte) sneeuw. In de zuidelijke helft van het land komt het kwik niet boven het vriespunt uit, waardoor het gevaarlijk glad kan zijn. Maandagochtend kan het plaatselijk nog glad zijn, maar dat gaat voorbij, omdat de temperatuur stijgt naar 3 graden in Limburg tot 6 graden aan zee.

Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Zondagavond tot en met ochtendspits maandag grote kans op gladheid
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:Zaterdag mogelijk hele dag sneeuw en gladheid – KNMI geeft code geel af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>