Verraderlijk glad in noorden en oosten

Het KNMI waarschuwt voor ijzel: in de tweede helft van de middag en vanavond kan het verraderlijk glad worden door ijzel (2014: klik hier). Vooral in het noordoosten, oosten en zuidoosten van het land. Volgens de ANWB gaat het om het gebied ten oosten van de lijn Groningen-Tilburg, maar ook elders kan het lokaal glad worden door ijzel of bevriezing van natte weggedeelten. Het weerinstituut geeft Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg de code oranje: extreem weer (code rood betekent weeralarm).

 

In Friesland, Flevoland en Utrecht is de kans op ijzel minder groot en geldt de code geel (waarschuwingen). Alleen in het westen wordt het niet glad, omdat het daar niet vriest. Vanavond trekken regen en motregen naar het zuidoosten weg. De temperatuur blijft in het oosten nog lang onder het vriespunt, maar loopt vanuit het westen langzaam op. De temperatuur ligt tussen de 3 graden in het westen en -2 in het oosten. Woensdag is het waarschijnlijk voorbij met de gladheid, want dan loopt de temperatuur op tot zo/n 6 graden.

Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje
Lees ook:Vrijdag vanaf middernacht in heel Nederland code oranje
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:IJzel zorgt voor code oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>