Zaterdag mogelijk hele dag sneeuw en gladheid – KNMI geeft code geel af

Op verschillende plaatsen in het land is het zaterdagochtend glad vanwege de sneeuw die in de nacht van vrijdag op zaterdag viel. Ook overdag blijft het sneeuwen. Lokaal kan er tot drie centimeter sneeuw vallen. Politie en ANWB waarschuwen het verkeer dat het in het hele land glad kan zijn door sneeuw en bevriezing. In het hele land geldt code geel, met uitzondering van Groningen, Friesland en Drenthe. 

In de loop van zaterdagmiddag kan het kwik een paar graden boven nul uitkomen, maar in de nacht van zaterdag op zondag kan er weer sneeuw vallen en koelt het af tot rond het vriespunt. Na het weekend verdwijnt de kou en kan het kwik oplopen tot dertien graden.

Lees ook:Koning Winter bereikt Nederland
Lees ook:Weeralarm: extreem weer in noorden
Lees ook:Zondagavond tot en met ochtendspits maandag grote kans op gladheid
Lees ook:Veel sneeuw in noorden en oosten
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>