KNMI waarschuwt voor extreem weer

De komende uren krijgt de zuidelijke helft van Limburg te maken met ijzel en ijsregen. Daardoor kan het plaatselijk verraderlijk glad worden (2014: klik hier). Het KNMI heeft code oranje uitgegeven voor de provincie Limburg, code geel in de rest van het land. In het hele land kan het plaatselijk glad zijn door sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten, met name op secundaire wegen. Een sneeuwgebied trekt vanuit het zuiden noordwaarts over het land en bereikt in de loop van de middag het midden van het land. In Limburg kan de sneeuw tijdelijk overgaan in ijsregen of ijzel.

’s Avonds neemt de kans op stuifsneeuw toe in de noordelike provincies, Noord-Holland en Flevoland.

Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Weeralarm: extreem weer in noorden
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>