Spekgladde wegen in hele land door ijzel

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor extreem weer op vrijdagnacht en zaterdagochtend (januari 2017: klik hier). In het hele land kan het spekglad worden door ijzel en mogelijk ook door sneeuw. De ijzel begint in het westen als (natte) sneeuw en ijsregen en breidt zich in de tweede helft van de nacht naar het oosten uit. Daar is ook kans op sneeuw.

Vooral in het midden en oosten van het land kan het verraderlijk glad worden. Dieper landinwaarts is de atmosfeer kouder en de grond ook. Daardoor bestaat kans op gladheid, ook op snelwegen. In de loop van zaterdagochtend gaat de temperatuur omhoog en verdwijnt de ijzel, maar ten oosten van de lijn Den Bosch-Zwolle-Groningen pas rond 10 of 11 uur. Ook België krijgt te maken met gladheid door ijzel.

Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Glad in noorden en oosten
Lees ook:Zondagavond tot en met ochtendspits maandag grote kans op gladheid
Lees ook:Weeralarm: ijzel in noorden en oosten van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>