Openbaar vervoer Amsterdam staakt dinsdag 24 uur

Dinsdag 7 juni gaat het openbaar vervoer in Amsterdam een heel etmaal plat. Van 03.00 uur (7 juni tot circa 01.00 uur (8 juni) rijden er geen trams, bussen en metro’s. De veren over het IJ varen wel en ook stadsmobiel rijdt volgens de normale dienstregeling. Op  8 juni gaat het stadsvervoer in Den Haag plat, op 9 juni in Rotterdam. De stakingen verharden zich: eerdere stakingen duurden een aantal uur.

Bij de Stopera komt een manifestatie van de medewerkers van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, ondersteund door collega’s uit Rotterdam en Den Haag. Daar zullen zij de Stadsregio Amsterdam oproepen meer druk te zetten op het kabinet. Dat wil 120 miljoen euro bezuinigen én het stadsvervoer in de drie grote steden verplicht openbaar aanbesteden: volgens de vervoersbedrijven zal dat dramatische gevolgen hebben voor het stadsvervoer, zoals verlies van arbeidsplaatsen en schrappen van lijnen. In Amsterdam staan 1500 arbeidsplaatsen op het spel en dreigen minstens 30 van de 44 buslijnen e, 6 van de 16 tramlijnen en 1 metrolijn te worden geschrapt.

Lees ook:OV vandaag plat in Den Haag, donderdag in Rotterdam
Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Ov-stakingen grote steden mogen doorgaan
Lees ook:OV op 29 juni plat in drie steden, gratis tijdens de spits
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>