OV op 29 juni plat in drie steden, gratis tijdens de spits

De staking van het stadsvervoer in Rotterdam is nog bezig, maar de vakbonden hebben nu alvast aangekondigd dat er een vervolgstaking komt: op woensdag 29 juni staakt het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Tegelijkertijd in de drie grote steden tegelijkertijd, in de daluren. Tijdens de ochtend -en de avondspits houden de werknemers een publieksvriendelijker actie: dan mogen de reizigers gratis met bus, tram of metro.

 

Op deze actiedag gaat het personeel van de vervoersbedrijven GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) naar Den Haag om te protesteren tegen de geplande bezuinigingen en de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer. De actiedag is een vervolg op eerdere protesten die tot nu toe te weinig opleverden, vonden de bonden. Gisteren lag alles een etmaal plat Den Haag, eergisteren in Amsterdam.

Lees ook:Gratis OV grote steden met Sinterklaas
Lees ook:Niet vrij reizen op 5 december
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:Stakingen OV Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan door
Lees ook:Acties openbaar vervoer in drie grote steden

1 Reacties // Reageer

One thought on “OV op 29 juni plat in drie steden, gratis tijdens de spits

  1. Frank

    Dergelijk soort acties moeten ze eens een paar weken volhouden. Dan kwets je ze op hun meest gevoelige plaats, namelijk de portemonnee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>