OV staakt heel etmaal in drie grote steden

De stakingen in het openbaar vervoer (OV) van de drie grote steden verharden zich: per stad staakt het OV een etmaal lang. In Amsterdam rijden op dinsdag 7 juni een etmaal lang geen metro’s, trams en bussen, in Den Haag op woensdag 8 juni en in Rotterdam op donderdag 9 juni. FNV Akvakabo en FNV Bondgenoten hadden de stakingen al aangekondigd, maar moesten het nog eens worden over de data. Het kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in de grote steden. Ook moeten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag  het openbaar vervoer verplicht aanbesteden.

 

Volgens de bonden en de vervoersbedrijven gaat dat ten koste van behoud en kwaliteit van het openbaar vervoer. Het wordt de vierde staking op rij. Eerder organiseerden de vakbonden korte werkonderbrekingen; de laatste keer tijdens de ochtendspits. De bonden hebben aangekondigd dat er steeds zwaardere stakingen zullen komen, zolang het kabinet bij haar plannen blijft.

Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november
Lees ook:OV vandaag plat in Den Haag, donderdag in Rotterdam
Lees ook:OV etmaal plat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:OV op 29 juni plat in drie steden, gratis tijdens de spits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>