OV vandaag plat in Den Haag, donderdag in Rotterdam

Gisteren lag het openbaar vervoer in Amsterdam een heel etmaal plat, vandaag in Den Haag en morgen in Rotterdam. Vandaag rijden in Den Haag geen trams, bussen en Randstadrail van de HTM. Op 9 juni gaat het stadsvervoer van de RET in Rotterdam plat. Duurden eerdere stakingen een deel van de dag, nu een heel etmaal. De streekbussen van Veolia en Connexxion en de E-lijn van Rotterdam naar Den Haag  rijden wel.

Het kabinet wil miljoenen euro’s bezuinigen én het stadsvervoer in de drie grote steden verplicht openbaar aanbesteden: volgens de vervoersbedrijven zal dat dramatische gevolgen hebben voor het stadsvervoer, zoals verlies van arbeidsplaatsen en schrappen van lijnen. Deze week deed minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu een handreiking: er kan 23 miljoen minder worden bezuinigd, maar de vakbonden nemen hiermee geen genoegen en willen dat erminder wordt bezuinigd.

Lees ook:Openbaar vervoer Amsterdam staakt dinsdag 24 uur
Lees ook:OV etmaal plat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:Stadsvervoer in de clinch met streekvervoer
Lees ook:OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november
Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>