Ov-stakingen grote steden mogen doorgaan

Woensdag staakt het stadsvervoer van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De rechter bepaalde dat de stakingen mogen doorgaan: woensdag rijden er tussen 09.00 en 15.00 uur geen trams, bussen en metro’s. GVB  (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) waren naar de rechter gestapt om de staking via een kort geding te voorkomen, maar de rechters oordeelden dat vakbonden en vervoerspersoneel mogen staken.

 

Het is niet de eerste keer dat het OV in de drie grote steden staakt ‘en zeker niet de laatste keer, zo lang het kabinet bij haar plannen blijf’t, aldus vakbondsbestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo FNV. Het kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen én het stadsvervoer verplicht aanbesteden: volgens het vervoerspersoneel leidt dat tot verschraling van het aanbod, meer onveiligheid voor de reizigers en het verlies van 3000 banen. Het is de zoveelste staking binnen korte tijd, maar de eerste waarbij het vervoer in de drie steden tegelijkertijd plat gaat. Reisorganisatie Rover wil liever publieksvriendelijke acties, zoals gratis reizen. ‘We zijn het wel eens met het doel van de acties, maar we vinden staken te ver gaan. Uiteindelijk is de reiziger de dupe’, aldus een zegsman. Het personeel zag wel wat in vrij reizen, maar daartegen verzetten de stadsvervoerder zich.

Lees ook:OV op 29 juni plat in drie steden, gratis tijdens de spits
Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag
Lees ook:Rechter verbiedt busstaking in de spits
Lees ook:Gratis OV grote steden met Sinterklaas
Lees ook:Staking openbaar vervoer van de baan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ov-stakingen grote steden mogen doorgaan

  1. Frank Bikker

    Ik stel voor 1 dag staken en de maand juli gratis reizen. Enkel controleren op veiligheid binnen het OV. Die hele privatiseringsgolf leidt uiteindelijk tot verslechtering van de service aan het publiek.(zie NS) We zullen het dan nog eens niet hebben over de rechtspositie van het personeel, die zal achteruit hollen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>