Gratis OV grote steden met Sinterklaas

Op de verjaardag van Sinterklaas deelt het stadsvervoer in de drie grote steden een cadeautje uit. Op maandag 5 december 2011 is het openbaar vervoer met trams, bussen en metro’s gratis in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De bonden protesteren al langer tegen de bezuinigingsplannen en verplichte aanbesteding die minister Schultz van Verkeer wil doorvoeren, maar ditmaal doen ze dat met een publieksvriendelijke actie, zegt Abvakabo.

Op een werkdag in de week van 12 december volgt een staking voor 24 uur: de precieze datum staat nog niet vast. Het wordt de zesde staking dit jaar. Afgelopen zondag staakten medewerkers van het stadsvervoer in de drie grote steden ook al een etmaal lang.

Lees ook:Ov-stakingen grote steden mogen doorgaan
Lees ook:OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november
Lees ook:OV op 29 juni plat in drie steden, gratis tijdens de spits
Lees ook:Staking openbaar vervoer van de baan
Lees ook:Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>