Staking openbaar vervoer van de baan

Het openbaar vervoer rijdt morgen gewoon volgens plan in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De rechter heeft dinsdag in een kort geding de staking verboden, die vakbond Abvakabo FNV komende woensdag had gepland in de drie grote steden. In de ochtendspits zouden geen trams, bussen en metro’s rijden, uit protest tegen de AOW plannen van het kabinet. De vervoersmaatschappijen stapten naar de rechter om dat te voorkomen.

De rechter vond de staking ‘niet in verhouding staan tot de schade die het veroorzaakt’ en sprak een verbod uit. Reizigersorganisatie Rover vond de uitspraak ‘een goede zaak’. Ook in de Tweede Kamer was weinig steun voor de stakingsplannen. Het CDA noemde het ‘rijkelijk voorbarig’, de VVD zelfs ‘misplaatst’. GroenLinks had liever een publieksvriendelijke actie gezien. De vakbond laat het er niet bij zitten en belooft dat het ‘een hete herfst’ zal gaan worden met tal van acties (bron: NOS tv -nieuws).

Lees ook:Vakbond dreigt met staking openbaar vervoer
Lees ook:Antirook beleid in cafés wankelt
Lees ook:Rechter verbiedt busstaking in de spits
Lees ook:Amsterdam: bierfiets mag blijven
Lees ook:In de ban van het rookverbod

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>