Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag

Het zat erin: ook het openbaar vervoer in Amsterdam en Den Haag gaan volgende week opnieuw staken. Woensdag 11 mei 2011 wordt er opnieuw gestaakt bij het openbaar vervoer in Rotterdam, maar dit keer in de ochtendspits. Het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM staakt donderdag 12 mei en het Amsterdamse GVB vrijdag 13 mei. Net als in Rotterdam rijden er in de ochtendspits tot 8.30 uur geen trams, metro’s en bussen. Daarna komt de dienstregeling op gang tot alles 10.00 uur weer normaal rijdt. 

 

Eerder werd in de drie steden al gestaakt in februari en april, maar toen waren er alleen acties tussen de ochtend –en avondspits in. Met de acties willen de vervoerbedrijven het kabinet op andere gedachten brengen. Die wil het openbaar vervoer in de grote steden openbaar aanbesteden en 120 miljoen euro bezuinigen. Volgens de vakbonden leidt dat tot 40 procent minder openbaar vervoer in de grote steden. Voorlopig zijn zowel het kabinet als de vervoerbedrijven niet van plan ook maar een millimeter toe te geven.

Lees ook:OV-staking in Rotterdam tijdens de spits
Lees ook:Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:OV etmaal plat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>