OV grote steden in oktober 24 uur plat

In oktober gaat het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op dezelfde dag 24 uur plat. Dat hebben de vakbonden maandagmorgen besloten. Het is voor het eerst dat het openbaar vervoer (OV) in de drie grote steden tegelijkertijd plat gaat. Tot nu toe waren er estafettestakingen, waarbij de drie steden elkaar opvolgden. Een exacte datum wordt spoedig bekendgemaakt.

Met de stakingen verzetten de bonden en het personeel van GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) zich tegen de kabinetsplannen om te bezuinigen op en de verplichte openbare aanbesteding van het OV in de grote steden. Ze verwachten dat daardoor een groot deel van het bus-, tram- en metrovervoer verdwijnt. Mochten de stakingen in oktober geen resultaat hebben ,dan voeren de bonden de acties in november op. De bonden beseffen dat de reiziger er de dupe van is, maar als de bezuinigingen doorhaan, is er straks veel minder openbaar vervoer in de grote steden en zijn de reizigers nog veel meer de klos, aldus de stakers.

Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november
Lees ook:Openbaar vervoer Amsterdam staakt dinsdag 24 uur
Lees ook:OV vandaag plat in Den Haag, donderdag in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>