Treinkaartje wordt 1,2 procent duurder

De treinkaartjes worden volgend jaar iets duurder. De prijs van een ticket gaat omhoog met ruim 1,2 procent. De NS benadrukt dat de prijsstijging lager is dan de verwachte inflatie. ‘We laten de prijs niet onnodig stijgen, maar ook NS moet rekening houden met stijgende kosten’, meldt de NS op zijn website.

‘Over de prijzen zijn duidelijke afspraken met de overheid. NS mag ieder jaar de inflatie en de verhoogde kosten voor het gebruik van het spoor doorberekenen. Dat is van belang, want anders blijft er onvoldoende over om te kunnen investeren in stations en nieuwe treinen.’ Overigens bleek onlangs dat de prijs van een treinkaartje sinds de invoering van de ov-chipkaart bijna twee maal zo hard is gestegen als de inflatie. Treintochten werden tot we l35 procent duurder.

Lees ook:Sinterklaas houdt hand op de knip
Lees ook:Pittige prijsstijging treinkaartjes
Lees ook:Treinreizigers nog altijd niet tevreden over NS
Lees ook:Postzegels worden alweer fors duurder
Lees ook:NS wil tarieven in de spits verhogen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>