Sinterklaas houdt hand op de knip

Het zit er dik in dat Sinterklaas dit jaar de hand op de knip houdt. Door de bezuinigingen en de aanhoudende crisis zijn veel consumenten nóg voorzichtiger met aankopen dan vorig jaar. De koopkracht staat al een paar jaar onder druk, mede door de forse bezuinigingen. Volgens berichten zou de helft van alle Nederlanders de traditionele pakjesavond op 5 december zelfs aan zich voorbij laten gaan.

De verhoging van de btw naar 21 procent heeft de inflatie omhooggestuwd. Sinterklaascadeautjes worden een half procent duurder, al zijn er lichtpuntjes. Populaire geschenken als dvd’s en boeken daalden in prijs (dvd’s 4,2 procent en boeken 2,7 procent), volgens een onderzoek van het ING Economisch Bureau. Geurtje en speelgoed stegen harder in prijs dan voorgaande jaren: respectievelijk 1,7 en 1,2 procent. Misschien is het de hoogste tijd om wensen en uitgaven eens kritisch tegen het licht te houden om te kijken wat nu écht nodig is.

Lees ook:Treinkaartje wordt 1,2 procent duurder
Lees ook:Het gaat een dure zomer worden
Lees ook:Nederlanders willen monarchie moderniseren
Lees ook:CBS: zware rokers leven gemiddeld 13 jaar korter
Lees ook:Zonvakantie in de winter fors duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>