Postzegels worden alweer fors duurder

Per 1 januari worden postzegels in Nederland alweer fors duurder, om ‘de kosten van de inzakkende postmarkt op te vangen’. Een binnenlandse brief gaat maar liefst 5 eurocent meer kosten: 83 eurocent. Een brief naar het buitenland kost 7 eurocent meer: 1,40 euro.

Postzegels die nu nog worden gekocht, kunnen volgend jaar nog gewoon worden gebruikt, zo lang er een 1 (binnenland) of 2 (buitenland) op stat en het bedrag niet in eurocenten is vermeld. De prijs va neen postzegel is sinds 2000 meer dan verdubbeld. Toen werden er jaarlijks nog 5,6 miljard brieven, kaarten en andere poststukken verstuurd, nu zijn dat er nog 2,2 miljard.

Lees ook:Frans Bauer postzegel op StampPassion Den Bosch
Lees ook:StampPassion Den Bosch: jarige filatelieclubs
Lees ook:Laatste dag guldenpostzegel
Lees ook:Postzegelbeurs Postex Apeldoorn
Lees ook:Onze Kinderpostzegel 2016 uitgekozen tot beste jeugdzegel van Europa!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>