Zomercarnaval 2008 Rotterdam

 


Sinds 1984 is het  laatste weekend van juli feest in Rotterdam: op vrijdag 25 en zaterdag 26 juli 2008 vindt het Zomercarnaval plaats, met vrijdag vanaf 19.00 uur de finale van de Battle of Drums en zaterdag vanaf 13.00 uur de Straatparade (update 2013: klik hier). De straatparade  op zaterdag is met ruim twee kilometer de grootste tropische carnavals-optocht in Nederland. De optocht begint op de Boompjeskade bij de Erasmusbrug en is gratis te bekijken.
De Battle of Drums ontwikkelde zich van opwarmertje voor de Straatparade tot een eigen evenement met jaarlijks ruim 50.000 toeschouwers. Vier brassbands, die de finale hebben gehaald, trekken vrijdagavond vanaf vier punten naar de Coolsingel.

Zie ook ‘Zomercarnal succesvol‘.

 

 Er staan podia met Latin artiesten uit de hele wereld op de Coolsingel en het Churchillplein,  omgedoopt tot Latin Dance Square. De finale van de Battle is op de Coolsingel. De 24-jarige Esmée Ronde uit Amsterdam is  dit jaar Queen Zomercarnaval. De Surinaamse voert zaterdag de Straatparade aan met haar groep Brasil Axé. Op zaterdagavond wordt vanaf 22.00 uur tussen Delft en Den Haag aan het spoor gewerkt. Opmerkelijk, hoe vaak zoiets uitgerekend dan gebeurt, wanneer  een groot evenement veel reizigers trekt. De NS roept mensen op met de trein te reizen, maar de reisroute richting Delft, Den Haag, Leiden, Schiphol, Haarlem en Amsterdam (dus bijna de hele Randstad) is aangepast. Autorijders kunnen de hoofdrijbaan richting Rotterdam op de Van Brienenoordbrug (A16) niet gebruiken van vrijdag 25 tot en met donderdag 31 juli. Rijkswaterstaat adviseert de brug te mijden en aangegeven adviesroutes te rijden.

Lees ook:Rotterdam Unlimited met Zomercarnaval, Joey Montana, Ronnie Flex en meer
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2009
Lees ook:Ortel Zomercarnaval Rotterdam 2010
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2011
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam Unlimited 2015

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Zomercarnaval 2008 Rotterdam

  1. Pingback: Zomercarnaval Rotterdam succesvol | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>