Zomercarnaval Rotterdam 2009

Het Rotterdamse  Zomercarnaval bestaat 25 jaar. Zaterdag 25 juli 2009 vindt de 25e editie plaats van het grootste tropische feest van Nederland (editie 2013: klik hier). Vrijdag is de finale van de Battle of the Drums, zaterdag de straatparade en beide dagen ‘Live on Stage’: optredens op het Bavaria podium op de Coolsingel voor het Stadhuis en op een podium op het Churchillplein. In 2008 werd de straatparade uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement van Nederland. Wat ooit begon als feestje van een groep enthousiaste Antilliaanse carnavalsvierders, groeide uit tot een multicultureel icoon in ons land met 900.000 bezoekers. Niet op de officiële carnavalsdata, want dan werkt het Nederlandse weer niet bijster mee voor een tropisch en een tikkeltje bloot straatfestijn.

 

De straatparade vindt altijd de laatste zaterdag van juli plaats, is 2,5 km lang en telt zo’n 2500 carnavalsvierders. De parade begint om 13.00 uur op de Boompjeskade bij de Erasmusbrug, kronkelt door de binnenstad en komt rond 17.30 uur weer terug op de Boompjes. De parade is gratis te bekijken; er is geen tribune dit jaar. De Battle of the Drums ontwikkelde zich van opwarmertje op de avond voor de Straatparade tot een groot evenement. Vanaf 19.00 uur trekken vier brassbands, die de finale hebben gehaald, vanuit vier punten in de stad naar de Coolsingel. Daar begint om 21.30 uur de finale. Om 22.45 uur treedt daar het Cubaanse reggaetrio Gente de Zona op. Op 24 en 25 juli is er ook op het Coolsingel een brass -en steelconcert, dat valt binnen de activiteiten van Your World, Rotterdam Europese jongerenhoofdstad. Op 20 juli werd de 28-jarige Sushma Bhatti uit Utrecht gekozen tot Queen Ortel Zomercarnaval: zij voert zaterdag de parade aan.

Lees ook:Ortel Zomercarnaval Rotterdam 2010
Lees ook:Zomercarnaval 2008 Rotterdam
Lees ook:Rotterdam Unlimited met Zomercarnaval, Joey Montana, Ronnie Flex en meer
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2011
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Zomercarnaval Rotterdam 2009

  1. Pingback: Rio aan de Rijn in Arnhem | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>