Flora- en Visserijdagen Den Oever

Vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 augustus vindt in Den Oever aan de kop van de Afsluitdijk de 56e editie plaats van de Flora –en Visserijdagen (2016: klik hier). Vijf dagen in het teken van vis, varen en feesten. Het idee ontstond in 1959, toen Wieringers in Zeeland een vlootschouw meemaakten en daarna het Florafeest in Den Oever organiseerden. Toen Zeeuwse zeearmen door de Deltawerken werden gesloten, verhuisden mosselbedrijven naar het noorden.

Het pittoreske vissersdorpje biedt een programma met allerlei activiteiten voor jong en oud. Met verschillende markten, kermis, muziekoptredens, de bloementent, een programma met activiteiten op het haventerrein, demonstraties en vuurwerk. Zaterdagavond begint om 19.00 uur de wielerronde, zondag om 10,00 uur het Panna Toernooi. Maandag 11.00 uur vertrekken de schepen uit de haven voor de traditionele vlootschouw en ’s avonds is er vanaf 21.00 uur een grote vuurwerkshow op het haventerrein. Dinsdag is het centrum van Den Oever het domein van de Jaarmarkt.

Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever 2017
Lees ook:Visserijdagen Den Oever 2014
Lees ook:Visserijdagen Den Oever – vrijdag 19 t/m dinsdag 23 augustus
Lees ook:Flora & Visserijdagen Den Oever 2012
Lees ook:Flora- en visserijdagen Den Oever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>