Visserijdagen Den Oever 2014

Vrijdag 29 augustus tot en met dinsdag 2 september vindt in Den Oever aan de kop van de Afsluitdijk de 55e editie plaats van de Flora –en Visserijdagen (2015: klik hier). Het idee ontstond in 1959, toen Wieringers in Zeeland een vlootschouw meemaakten en een jaar later het Florafeest in Den Oever organiseerden. Later zouden mosselbedrijven naar het Noorden verhuizen, omdat de Zeeuwse zeearmen door de Deltawerken werden afgesloten.

Het pittoreske vissersdorpje biedt een programma met allerlei activiteiten voor jong en oud. Met verschillende markten, kermis, muziekoptredens, de bloementent, demonstraties en vuurwerk. Vrijdag is de Jaarmarkt en wordt de expositie in de bloementent feestelijk geopend. Zaterdag is de vismarkt, de nautische ambachtenmarkt met diverse activiteiten, een visshowtafel, een kinderdorp in de bloementent, een Panna toernooi. Zondag staat de maritieme ambachtenmarkt in het dorp en zijn er diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag van Den Oever. Maandag start om 12.0 uur de traditionele vlootschouw. ’s Avonds is er vanaf 21.00 uur een grote vuurwerkshow op het Haventerrein.

Lees ook:Flora- en visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever 2017
Lees ook:Visserijdagen Den Oever – vrijdag 19 t/m dinsdag 23 augustus
Lees ook:Flora & Visserijdagen Den Oever 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>