Visserijdagen Den Oever – vrijdag 19 t/m dinsdag 23 augustus

Vrijdag 19 tot en met dinsdag 23 augustus vindt in het Noord-Hollandse Den Oever, aan de kop van de Afsluitdijk, de 57e editie plaats van de Flora- en Visserijdagen. Vijf dagen staan in het teken van vis, varen en feesten. Het idee ontstond in 1959, toen Wieringers in Zeeland een vlootschouw zagen en daarna het Florafeest in Den Oever organiseerden. Toen de Zeeuwse zeearmen door de Deltawerken werden gesloten, verhuisden mosselbedrijven naar het noorden.

Zie ook: Mosseldag Yerseke en Gondelvaart Koedijk

Het pittoreske vissersdorpje biedt een programma met allerlei activiteiten voor jong en oud. Met verschillende markten, kermis, muziekoptredens, de bloementent, een programma met activiteiten op het haventerrein, demonstraties en vuurwerk. Zaterdagavond begint om 10.00 uur het Panna toernooi en om 19.00 uur de wielerronde. Zondag zijn er onder meer oude ambachten en oude scheepsdiesels. Maandag staat de markt op het haventerrein, zijn er vanaf 09.00 uur roeiwedstrijden en is om 12.00 uur de afvaart van schepen voor de traditionele vlootschouw. Maandagavond begint circa 21.15 uur een grote vuurwerkshow op het haventerrein. Dinsdag is het centrum van Den Oever het domein van de Jaarmarkt.

Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever
Lees ook:Visserijdagen Den Oever 2014
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever 2017
Lees ook:Flora & Visserijdagen Den Oever 2012
Lees ook:Flora- en visserijdagen Den Oever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>