Flora- en visserijdagen Den Oever

Vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus 2013 vindt in Den Oever, op de Kop van Noord-Holland  bij de Afsluitdijk de 54e editie plaats van de Flora –en Visserijdagen (2014: klik hier). Een gevarieerd programma biedt allerlei activiteiten, kermis, markten, sport, de bloementent, demonstraties en optredens in de tent op de kermis en in de haven. Zaterdag staat in het teken van vis, met de vismarkt, demonstraties, een visproeverij, en een expositie. Zondag staat de maritieme ambachtenmarkt in het dorp en zijn er oude motoren te bekijken. Maandagochtend vinden de jaarlijkse roeiwedstrijden plaats in de haven.

Hoogtepunt is de Vlootschouw op maandag. ’s Avonds is er vanaf 21.00 uur een grote vuurwerkshow op het Haventerrein. Dinsdag is de Grote jaarmarkt in het centrum van Den Oever. Het idee ontstond in 1959, toen Wieringers in Zeeland een vlootschouw hadden meegemaakt en dat een jaar later tijdens het Florafeest in Den Oever voor het eerst organiseerden. Mosselbedrijven zouden naar het Noorden verhuizen, omdat de Zeeuwse zeearmen door de Deltawerken werden afgesloten.

Lees ook:Flora & Visserijdagen Den Oever 2012
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever 2017
Lees ook:Visserijdagen Den Oever 2014
Lees ook:Visserijdagen Den Oever – vrijdag 19 t/m dinsdag 23 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>