Flora & Visserijdagen Den Oever 2012

Vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 augustus 2012 vindt in het Noord-Hollandse Den Oever bij de Afsluitdijk de 53e editie plaats van de Flora –en Visserijdagen (2013: klik hier). Een gevarieerd programma biedt allerlei activiteiten, kermis, markten, sport, demonstraties en optredens in cafés, in de Bloementent en in tenten op de haven. Maandagochtend vinden de jaarlijkse roeiwedstrijden plaats in de haven. Hoogtepunt is de Vlootschouw maandag van 13.00 uur tot 16.00 uur. ’s Avonds knalt vanaf 21.00 uur vuurwerk de lucht in op het Haventerrein. Dinsdag is de Grote jaarmarkt in het centrum van Den Oever.

Het idee ontstond in 1959, toen Wieringers in Zeeland een vlootschouw hadden meegemaakt en dat een jaar later tijdens het Florafeest in Den Oever voor het eerst organiseerden. Mosselbedrijven zouden naar het Noorden verhuizen, omdat de Zeeuwse zeearmen door de Deltawerken werden afgesloten.

Lees ook:Flora- en visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever 2017
Lees ook:Flora –en Visserijdagen Den Oever 2011
Lees ook:Visserijdagen Den Oever – vrijdag 19 t/m dinsdag 23 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>