Visserijdagen Makkum 2015

IMG_20160520_145526Het Friese vissersdorp Makkum organiseert ieder oneven jaar de Visserijdagen, dit jaar voor de zevende keer, op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. Thema dit jaar is ‘Ken uw klassiekers‘. Vrijdag varen de boten de haven binnen en zijn er ‘s middags activiteiten als: zandsculptuur, palingrookwedstrijd, visbakken, kinderviswedstrijd en kindervertier. ‘s Avonds is er het openingstheater ‘Fiskeagen’, de bonte varende stoet ‘Pimp wat Driuwt’ en muziek in de feesttent.

Zie ook: SAIL Amsterdam en Havendagen Zierikzee

Zaterdag liggen de schepen ter bezichtiging klaar en zijn zijn er activiteiten als: kinderoptocht, een nautische, brocante en een kunstmarkt, oude ambachten, stand up peddelen, kanoën, rondvaarten, straattheater, shantykoren, een tentoonstelling, het Gruppy plein voor kinderen, zandschilderijtjes maken, garnalen pellen en bungeeroeien. Hoogtepunt is ‘s avonds de vlootschouw en aansluitend het gratis toegankelijke Visserijbal in de feesttent.

Lees ook:Visserijdagen in Makkum
Lees ook:Visserijdagen Makkum
Lees ook:Gouda Waterstad 2010
Lees ook:Helderse Visserijdagen 2015 in Den Helder
Lees ook:Grachtenfestival Meppel – 10 t/m 12 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>