Gouda Waterstad 2010

Vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni vinden de 13e Goudse Havendagen plaats, onder de titel ‘Gouda Waterstad – Goudse Glorie’, een driedaags feest in het havenkwartier van de historische binnenstad (2015: klik hier). De titel van dit jaar wil de historische betekenis van de kaasstad als knooppunt tussen de noordelijke en de zuidelijke Nederlanden belichten: Gouda was een knooppunt in de doorvaart via de Gouwe van Vlaanderen naar Amsterdam. De stad ontwikkelde zich met haar gezicht naar de Hollandse IJssel.

 

Doel van de havendagen is om de historische betekenis van Gouda als waterstad niet te vergeten. Historische en authentieke schepen varen vrijdag binnen en vormen de kern van het evenement, dat meer en meer uitgroeit tot reünie van schippers en schepen. s’ Avonds vindt het Grachtenconcert plaats op het Amsterdams Verlaat. Zaterdag zijn er rondvaarten, nautische handel op de kades, demonstraties van laden en lossen van vrachtschepen, shantykoren en andere muziekgroepen, klompjevaren voor de jeugd, een ambachtelijke proeverij, een schipperscafé en een nautische kunstmarkt. Zondag is er een Koffieconcert en varen de schepen weer weg.

Lees ook:Goudse Havenstaddagen
Lees ook:Goudse Havendagen gaan toch door
Lees ook:Driedaags stadsfestival Gouda Waterstad – 17 t/m 19 juni
Lees ook:Gouda Waterstad 2012
Lees ook:Gouda Waterstad Festival 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>