Gouda Waterstad 2012

Zaterdag 23 juni is een deel van de binnenstad van Gouda het decor van de 15e editie plaats van Gouda Waterstad (2015: klik hier). Ieder laatste weekend van juni staat de kaasstad in het teken van haar watergeschiedenis. Het festival wil vooral de historische betekenis van water in Gouda levend houden. Daarom zijn de activiteiten te vinden rond de grachten en de havens van het Havenkwartier. Hoogtepunt is de Drakenboot Regatta op de Hollandse IJssel bij de IJsselkade/Veerstal.

Vrijdagmiddag komen historische en authentieke schepen binnenvaren die zaterdag kunnen worden bezichtigd. Er zijn demonstraties laden en lossen, behendigheid op het water, Goudse Glorie terrassen, shantykoren en theatervaarten. In de museumhaven is van alles te zien over historische binnenvaart. Zondagochtend vertrekken de schepen onder muzikale begeleiding. Gouda was in het verleden een knooppunt in de doorvaart via de Gouwe van Vlaanderen naar Amsterdam. De stad ontwikkelde zich met haar gezicht naar de Hollandse IJssel.

Lees ook:Driedaags stadsfestival Gouda Waterstad – 17 t/m 19 juni
Lees ook:Gouda Waterstad 2010
Lees ook:Goudse Havendagen gaan toch door
Lees ook:Gouda Waterstad Festival 2015
Lees ook:Goudse Havenstaddagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>