Goudse Havendagen gaan toch door

IMG_20160604_175031Het zag er lang naar uit dat Gouda het dit jaar zonder haar jaarlijkse havenfeest moest stellen, maar het gaat toch door (editie 2012: klik hier). Woensdagavond 24 juni 2009 beginnen de 12e Goudse Havendagen met een concert van de Koninklijke Marechausseekapel op een podium bij de Mallegatsluis aan de Goudse Binnenhaven. Donderdag trekken zo’n 150 historische schepen via de Gouwe naar de singels en grachten van de Goudse binnenstad. Onder de klanken van de marinierskapel meren ze af in de binnenhaven en aan de IJsselkade. Het zestigjarige bestaan van het Goudse Zeekadettenkorps geeft de Havendagen extra franje: koren op de molen voor de organisatie, die naarstig zocht naar nieuwe activiteiten om het feest niet te laten doodbloeden.

 

Tussen fameuze opleidingsschepen, het voormalig Koninklijk jacht de HrMs Piet Hein en de historische schepen zorgen de Zeekadetten voor een spetterende show op en rondom de Hollandse IJssel. Vrijdag en zaterdag gonst het in de kaasstad van  activiteiten, zoals markten, braderieën, schepen lossen en laden, exposities, gieklopen, grachtenconcerten en een kunstmarkt. Op het podium in de haven zijn optredens van een bigband en shantykoren. Een aantal historische schepen is te bezichtigen, maar meevaren op zeilboten, roeivletten en rubberboten kan ook. Zondag varen de boten weer weg. Door de eeuwen heen was Gouda een knooppunt in de doorvaart via de Gouwe van Vlaanderen naar Amsterdam. De stad ontwikkelde zich met haar gezicht naar de Hollandse IJssel. Doel van de  havendagen is om de historische betekenis van Gouda als waterstad niet te vergeten.

Lees ook:Driedaags stadsfestival Gouda Waterstad – 17 t/m 19 juni
Lees ook:Gouda Waterstad 2010
Lees ook:Gouda Waterstad 2012
Lees ook:Goudse Havenstaddagen
Lees ook:Gouda Waterstad Festival 2015

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Goudse Havendagen gaan toch door

  1. Pingback: Goudse Havenstaddagen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>