Visserijdagen in Makkum

Friesland-Position[1]Het Friese vissersdorp Makkum organiseert ieder oneven jaar de Visserijdagen, dit jaar vindt de 6e editie plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus (2015: klik hier). Thema dit jaar is ‘Makkum Oeral yn thus’. Vrijdag varen de boten de hele dag binnen en beginnen de Visserijdagen om 13.00 uur, met activiteiten als: zandsculptuur, palingrookwedstrijd, visbakken, kinderviswedstrijd en muziekaal vertier. ‘s Avonds is er de Pieremachocheltocht en muziek en show in de feesttent.

Zaterdag zijn er de hele dag uiteenlopende activiteiten, waaronder: boten bezichtigen, rondvaarten,  een kinderoptocht, een nautische, brocante en een kunstmarkt, straattheater, shantykoren, een tentoonstelling, oude ambachten, zandschilderijtjes maken, leren garnalen pellen, bungeeroeien en een roeiclinic. Hoogtepunt is ‘s avonds de vlootschouw en aansluitend het gratis toegankelijke Visserijbal in de feesttent.

Lees ook:Visserijdagen Makkum 2015
Lees ook:Visserijdagen Makkum
Lees ook:Havendagen Vollenhove
Lees ook:Visserijdagen Stavoren 2014
Lees ook:Haven Festival Almere-Haven 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>