Havendagen Vollenhove

Vollenhove, een oud havenstadje in de Kop van Overijssel, in natuurgebied de Wieden en vlakbij Giethoorn, viert rondom de vroegere Zuiderzeehaven de jaarlijkse Havendagen Vollenhove. In het pinksterweekend van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni 2009 is er voor elk wat wils (editie 2013: klik hier). Vrijdagavond begint om 20.00 uur met het gratis te bezoeken Shantykoren festival in de feesttent bij de haven. Zaterdag is om 10.30 uur de officiële opening met een vlootschouw van ‘Venose Skutien’ langs de historische sleepboten in de haven.

De hele dag is het centrum gevuld met een braderie, kinderattracties, een kindermarkt, palingrokers, een zaagshow, bezichtigingen van boten en antieke auto’s, rondvaarten en demonstraties. ‘s Avonds treedt de feestband Melrose op in de Feesttent . Zondag is in deze tent om 19.00 uur een oecumenische kerkdienst (feest of niet: het ís zondag, dus heerst zondagrust in die contreien). Maandag zijn er de hele dag rondvaarten en is er ‘s middags een kinderprogramma.

Lees ook:Havendagen Vollenhove 2012
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2010
Lees ook:Havendagen Vollenhove
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2016 in pinksterweekend
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2015

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Havendagen Vollenhove

  1. Pingback: Eropuit met Pinksteren 2009 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>