Havendagen Vollenhove

Tijdens het Pinksterweekend staat Vollenhove voor de 20e keer in het teken van de Havendagen, vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei (editie 2014: klik hier). Het wordt jaarlijks gehouden rondom de vroegere Zuiderzeehaven, in het voormalige havenstadje in de Kop van Overijssel. De havendagen zijn de opening van het vaarseizoen en bieden een programma is voor jong en oud. Net als voorgaande jaren beginnen de dagen op met het korenfestival op vrijdagavond. Uit de havendagen is het Vollenhoofsch Visserskoor ontstaan. Hoogtepunt is zaterdag, met onder meer de vlootschouw en een grote braderie.

In de vroegere Zuiderzeehaven is de vlootschouw van sleepboten en geeft Flyboard Twente demonstraties op het water. Op de wal staan de hele dag oude trekkers, antieke voertuigen en vrachtwagens, er zijn palingrokers, rondvaarten te maken, sleepboten te bezichtigen en er is een kindervrijmarkt. Vanaf de pier starten helikoptervluchten. In het centrum staan de grote braderie en boekenmarkt en er zijn gratis kinderattracties. ’s Middags trekken dweilorkesten rond en kerken openen hun deuren voor het publiek. ’s Avonds is er een groot feest. Zondagavond begint om 19.00 uur een feestelijke, muzikale kerkdienst in de tent bij de haven.

Lees ook:Havendagen Vollenhove
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2015
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2016 in pinksterweekend
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2010
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>