Visserijdagen Stavoren 2014

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus staat de Friese vissersplaats Stavoren in het teken van de 13e editie van de Visserijdagen Stavoren. Iedere twee jaar haalt het oude Hanzestadje in Zuidwest-Friesland alles uit de kast om visserij van vroeger en nu in het zonnetje te zetten. Vrijdag varen de Visserijkoningin en Hofdame om 16.00 uur samen met kinderen de haven binnen en opent Foppe de Haan de Visserijdagen officieel.

Als het weer het toelaat, begint om 19.00 uur een ballonvaart vanaf het oude voetbalveld.  De haven ligt vol vissersschepen, jollen, botters, schouwen en sleepboten. Zaterdag is er van 10.00 tot 17.00 uur markt vanaf de oude haven naar het Ponthuis, met onder meer oude ambachten, modelbouw en oude motoren. Verder is er gratis gebakken vis, de hele dag kindervertier en zijn er rondvluchten in een helikopter, verschillende rondvaarten en optredens van shantykoren. ‘s Middags zijn er wedstrijden zeilen, hengelen en klompzeilen. Om 14.00 uur begint de vlootschouw van vissersschepen, waarop het publiek kan inschepen. Er is theater. er is live muziek en om 23.00 uur wordt het feest afgesloten met een spettende vuurwerkshow.

Zie ook: Mosseldag Yerseke

Lees ook:Havendagen Terneuzen: een ode aan de Schelde
Lees ook:Havendagen Terneuzen – 24 t/m 26 juni
Lees ook:Flora –en Visserijdagen Den Oever 2011
Lees ook:Visserijdagen Makkum 2015
Lees ook:Admiraliteitsdagen Dokkum 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>