Zomerweer in een dip: code geel voor hele land

nederland19[1]Het fraaie zomerweer krijgt met een dip te maken. Boosdoener is een depressie die ongewoon diep is voor de tijd van het jaar. Het zijn de restanten van de tropische orkaan Bertha in het Caribisch gebied. Die zocht een paar dagen geleden de koude wateren van de Atlantische Oceaan op. Het KNMI heeft voor zondagmiddag en -avond voor het hele land code geel afgegeven, net als De Britse weerdienst in Groot-Brittannië.

Campinggasten krijgen het advies hun tenten extra vast te zetten. Zwemmers, kitesurfers en andere watersporters moeten alert zijn als ze het water opgaan, want de onweersbuien en zware windstoten kunnen snel komen opzetten. ‘Onweer is gevaarlijk’, zegt de reddingsbrigade. Als de rode vlag wordt gehesen, ‘ga dan niet meer zwemmen, zoek het droge op en zorg dat je daar onderdak hebt.’ Onweersbuien trekken over het land, met mogelijk hagel en windstoten tot 90 kilometer per uur. De buien kunnen wateroverlast en schade veroorzaken. Vanavond en vannacht moeten de kustgebieden nog altijd rekening houden met zware windstoten.

Lees ook:KNMI: dinsdagmiddag code geel voor hele land
Lees ook:Woensdagmiddag en -avond code geel: kans op zware onweersbuien
Lees ook:KNMI waarschuwt voor zwaar onweer – code geel in heel Nederland
Lees ook:Code geel in hele land – kans op zware windstoten
Lees ook:KNMI: code oranje in zuiden van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>