Woensdagmiddag en -avond code geel: kans op zware onweersbuien

Het KNMI heeft voor woensdagmiddag en -avond voor het hele land code geel afgegeven. Na een tropisch hete dag neemt in de loop van de middag vanuit het zuiden de kans op zware regen- en onweersbuien toe. De buien kunnen gepaard gaan met harde windstoten, hagel en veel neerslag in korte tijd.

Update: in Zeeland en Noord-Brabant geldt vanaf 19.00 uur code oranje.

Het verkeer kan er hinder van ondervinden en mensen moeten alert zijn op blikseminslagen: mijd open water en open gebied en schuil niet onder een boom. In de nacht van woensdag op donderdag trekken de zwaarste onweersbuien het land uit.

Lees ook:KNMI: code oranje in Brabant, Limburg en Gelderland, code geel in rest van het land
Lees ook:Code geel in bijna hele land: stevige onweersbuien mogelijk
Lees ook:KNMI geeft code geel voor bijna heel Nederland: het gaat flink plenzen
Lees ook:Zware onweersbuien Noord-Brabant en Limburg: code oranje
Lees ook:IJzel vanuit zuidwesten, nog steeds sneeuw in noorden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>