KNMI: dinsdagmiddag code geel voor hele land

Na een fraai pinksterweekend slaat het weer om. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land op dinsdagmiddag. Code geel betekent: kan op gevaarlijk weer, wees alert. In de loop van de dag trekt een zone met onweersbuien en (zware) windstoten van 70 tot 75 km/uur van zuidwest naar noordoost over het land.

Aan de zuidwestkust staat vanaf het middaguur een stormachtige zuidwest- tot westenwind met zware windstoten tot circa 95 km/uur. Het gebied met stormachtige wind en zware windstoten breidt zich in de loop van de middag en avond uit over de gehele kust. Ook rond he tIJsselmeer worden zware windstoten verwacht. Ook woensdag wordt een herfstachtige dag, donderdag wordt het rustiger en vanaf vrijdag wordt het warmer.

Lees ook:Code geel in hele land – kans op zware windstoten
Lees ook:Storm met zeer zware windstoten op komst
Lees ook:KNMI: dinsdagavond en -nacht code geel
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:Zuidwesterstorm op komst: code oranje voor Noord-Holland, Friesland en Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>