WK Beachvolleybal 2015 in Nederland

IMG_20161012_171834Vrijdag 26 juni tot en met zondag 5 juli is Nederland het Mekka voor strandvolleybal: tijdens het WK Beachvolleybal 2015. Tien dagen lang strijden de beste 48 mannenteams en 48 vrouwenteams ter wereld in ons land om de wereldtitel. Uit ons eigen land doen negen teams mee aan het WK: vijf mannen- en vier vrouwenteams.

Zie ook: Den Haag Shopping Night en Drakenbootfestival Apeldoorn

Vier locaties in het land worden omgetoverd tot beachstadions: de Dam in Amsterdam, de Hofvijver in Den Haag (een uniek drijvend stadion!), het Marktplein in Apeldoorn en bij de ss-Rotterdam in de havenstad. De Hofvijver biedt plaats aan 5.500 toeschouwers, de andere locaties elk aan 2.000. Tickets: zie website. De organisatie raakte geïnspireerd door de Olympische Spelen 2012 in Londen, waar de beachvolleyballers speelden in het politieke hart van Londen, de Horse Guards Parade. De belangrijkste wedstrijden worden in de avonduren en op prime time gespeeld en rechtstreeks op televisie uitgezonden.

Naast top-sport zijn er een aantal side-events. Zo wordt op zaterdag 27 juni op het Scheveningse strand geprobeerd het wereldrecord ‘grootste beachvolleybal-toernooi ter wereld’ te verbreken. Het huidige record staat op 1610 deelnemers, gevestigd in 2014 in Canada. Op het strand van Scheveningen worden 300 velden aangelegd, met plaats voor meer dan 3.000 deelnemers. Het Plein in Den Haag wordt Beach Club: het kloppend hart van de WK, met overdag en ‘s avonds entertainment voor jong en oud.

Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2013
Lees ook:Festival Classique Den Haag 2011
Lees ook:WK BMX 2014 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Transavia Grand Slam: Beachvolleybal in Scheveningen
Lees ook:Den Haag Festival Classique 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>