Grolsch Drakenbootfestival Apeldoorn 2015

IMG_20160525_121146Vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni staat Apeldoorn voor de elfde keer in het teken van het Grolsch Drakenbootfestival. Op de kanaaloevers valt er het hele weekend van alles te beleven: drakenbootraces, muziek, straattheater en andere activiteiten. Vrijdagavond opent met ‘Drakenboot in concert‘, zaterdag en zondag zijn de races.

Aangevoerd door luid tromgeroffel en aangemoedigd door het publiek aan de kant, strijden ruim 100 teams met in totaal zo’n 2.500 deelnemers op het Apeldoorns kanaal om de titels. Zaterdagavond wordt afgelosten met de Drakenboot Beach Party. Zondag rond 18.00 uur zijn de finales. Daarnaast zijn er steltenacts, dj’s en bands, is er straattheater, een braderie en er zijn diverse stands met hapjes en drankjes. De kinderen worden zeker niet vergeten, met activiteiten als een piratenfeest en ‘Drakenland’, een kleurrijke wereld vol prinsen, prinsessen, piraten en drakenjagers.

Nieuw is het Orpheus Theaterplein op zaterdag- en zondagmiddag. Het festivalterrein aan de Kanaaloevers is gratis toegankelijk, voor het openingsconcert zijn tickets nodig. Op het Marktplein staat het stadion voor het WK Beachvolleybal, dat in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn wordt gehouden. Een wandelroute over de Stationsstraat verbindt het WK-stadion met het festivalterrein en wordt opgevrolijkt door living statues en zandsculpturen.

Lees ook:Tiende Drakenbootfestival Apeldoorn
Lees ook:Drakenbootfestival Apeldoorn
Lees ook:Op avontuur met PLAYMOBIL in Speelgoedmuseum Deventer
Lees ook:Drakenboot Festival Apeldoorn
Lees ook:Drakenboot Festival Apeldoorn 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>